Hastanelerde kullanılan programların aktif bir şekilde kullanılması ile bizler randevu alabiliyor, tedavi olabiliyor ve bir önceki gelişimize ait raporlar evrakları doktorlar görebiliyor.
Hasta- Kayıt elemanları tarafından verilen bu hizmetlerin aksaması halinde, hastane ve kliniklerde uzun kuyruklar, saatlerce doktor beklenmesi veya raporların karışma ihtimali ve dosyaların bulunamaması ve tüm tetkiklerin yeniden yapılması gerekir. Bu nedenle, Hasta Kayıt kabulde çalışan elemanların teknik eğitimlerinin olması gerekmektedir.
Hasta Kayıt kabul elemanlarından tıbbi sekreterler aynı zamanda doktorların yanında ve ameliyat hasta kabul bölümünde de çalışabildikleri için, özellikle hasta iletişimi konusunda da mutlaka eğitimli olmak zorundadırlar.
Hastanede çalışan herkes hastaneyi temsil edeceğinden, hastanenin imajını ilk hastaların zihninde uyandıran kişiler hasta-kayıt kabul elemanlarıdır. Bu nedenle, Hasta- kayıt kabul elemanlarının mesleki becerilerinin yanında iletişimine de her an dikkat edilmektedir.
HASTA KAYIT KABUL SERTİFİKASININ AMACI
Hastanelerin sayısı arttıkça, raporlama, randevu verme, dosyaların arşivlenmesi ve ödeme makbuz kısımlarında da yoğunluk yaşanmaktadır. Bu nedenle, Sağlık alanında yapılan tüm yatırımlarda doktor, hemşire gibi teknik ekip gerekirken çok fazla sayıda hasta kayıt kabul elemanı da aranan teknik ekip çalışanlarından biri olarak karşımıza çıkar.
HASTA KAYIT KABUL ELEMANLARININ GÖREVLERİ NELERDİR?
- Hasta karşılama
- Hasta yönlendirme
- Hasta ile etkili iletişim kurma
- Hastaya verilecek danışma hizmetleri gibi temel görevleri bulunmaktadır.
HASTA KAYIT KABUL İŞ İSTİHDAM OLANAKLARI
- Tüm devlet ve özel hastanelerde
- Doktorların yanında
- Özel muayenelerde
- Kliniklerde hasta kayıt kabul elemanları görevlendirilmektedir.
HASTA KAYIT KABUL SERTİFİKASINI NASIL ALIRIM?
Uzaktan eğitim yöntemi ile verilen Hasta kayıt kabul sertifika eğitimlerine günün her saatinde istediğiniz zamanlarda ulaşabilir, dersinizi alabilirsiniz. Eğitim 60 gün sürmekte olup, eğitime ait dökümanlar ve videolar sisteme eklenmiş olarak eğitiminize başlarsınız.
Eğitimin Amacı
Hasta kabul işlemleri sertifika programı, hastanelerde, sağlık ocaklarında, muayenehanelerde, polikliniklerde çalışan kişilerin veya çalışmak isteyen adayların, hasta karşılama, hasta yönlendirme ve danışma hizmetleri ile ilgili konulara dair bilgi ve beceri kazanmaları için katılmaları gereken bir programdır.
Eğitimin Süresi: Eğitim Toplam 540 Saattir.
Meslek Tanımı
Hastane veya diğer sağlık kuruluşlarında, hastaların yatış ve çıkış işlemlerini, hastanın tedavi ve poliklinik hizmetleri sürecindeki dokümantasyon işlemlerini evrak ve bilgisayar ortamında kayıt altına alan, arşivleyen kişidir.
Eğitim Süresi ve Şekli
Eğitim, internet ortamında uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Eğitim süresi 30 gündür. Eğitime ait videolar ve dökümanlar uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olup, katılımcılar eğitim süresi içerisinde diledikleri gün ve saatlerde sisteme giriş yaparak eğitimlerini tamamlayabilirler.
Kimler Katılabilir?
Eğitime katılmak için ön koşul bulunmamaktadır. Eğitime dileyen herkes katılabilir ve sertifika sahibi olabilir.